Schrijf je geschiedenis

Dé online schrijfcursus voor levensverhalen
Ik doe mee!

Schrijf je levensverhaal in vier maanden

Je hebt er vast weleens over gedacht je eigen leven op papier te zetten. In onze online cursus helpen we je in vier maanden tijd je eigen verhaal op schrift te stellen.

Na afronding van de cursus ontvang je bovendien een handige contactlijst met vaktoppers die jou kunnen helpen je boek professioneel vorm te geven en (indien je dat wilt) te verkopen.

De online bijeenkomsten

Op 14 maart 2023 starten we met een nieuwe ronde van Schrijf je geschiedenis.

De online bijeenkomsten vinden plaats op 14 maart,  28 maart, 11 april, 9 mei,
30 mei en 20 juni.

Alle online bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 21.30 uur.

Zes online lessen van anderhalf uur

Aan de hand van simpele opdrachten en schrijfoefeningen gaan we samen live aan de slag.

Je leert wat nodig is om je eigen verhaal te schrijven, ontvangt fijne tips en adviezen,  en gaat – soms, niet altijd – met een bescheiden portie huiswerk de nieuwe week in.

Een werkboek met praktische richtlijnen en tips

Voor je daadwerkelijk aan de slag gaat, hebben wij al wat adviezen voor je op een rijtje gezet. Dit geeft meer richting aan je verhaal.

Fijne begeleiding van twee experts!

Wij zijn Marja Slinkert (biografe) en Gabrielle Pinkster (redacteur en docent creatief schrijven).

In Schrijf je geschiedenis bundelen we al onze kennis zodat jij de allerbeste versie van jouw levensverhaal schrijft.

Deze toppers gingen je voor:

Leuk om in een groep met schrijven bezig te zijn. Gabrielle is een fijne lerares, ze creëert een veilige plek om vragen te stellen en dingen te delen, zoals je schrijfwerk. Ze is heel opmerkzaam en positief en ze denkt graag met je mee als je dat fijn vindt. Dus als je meer of anders met schrijven bezig wilt zijn, als je wel wat inspiratie en aanmoediging kunt gebruiken, dan is meedoen aan deze cursus een goed idee.

Nina de Haan

www.munchingonadream.com

The fact that Marja could do a biography of my dear Dutch mother-in-law was a gift for our family. That it could be translated into English for me and my daughters to fully read and comprehend with our limited Dutch made it a lifetime treasure and family heirloom.

Stephanie van Manen- Vocolo.

USA

Over Marja Slinkert

Na het schrijven van reisboeken, artikelen in de WAT?!krant (het jongerenmagazine voor pleegzorg) en kritisch-culinair magazine BOUILLON heeft Marja zich gericht op het te boek stellen van persoonlijke (levens)geschiedenissen, familieverhalen en biografieën. Daarnaast redigeert ze het werk van mensen die liever zelf hun verhaal vertellen.

Marja heeft de opleiding literaire non-fictie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd.

Over Gabrielle Pinkster

Gabrielle studeerde Engelse en Nederlandse literatuur aan de Rijksuniversiteit Groningen en rolde na een masterscriptie over vroegtwintigste-eeuwse Engelse poëzie het redactievak in. Inmiddels is ze al negen jaar zelfstandig redacteur.

Gabrielle investeert voortdurend in het vergroten van haar kennis en het ontwikkelen van haar vaardigheden. Zo haalde ze in 2020 de post-hbo eindredactie van teksten aan de Hogeschool Utrecht en rondde ze in 2021 de opleiding tot docent creatief schrijven af aan Dactylus academie voor schrijfdocenten.

Het programma

Les 1

De basis voor jouw verhaal

We maken kennis met elkaar. We nemen hier de tijd voor, want dit is de basis van alles. Als je niet goed weet waarom je aan je verhaal wilt beginnen of voor wie, weet je ook niet hoe je moet schrijven.

En dan gaan we beginnen! Aan de hand van drie opdrachten leg jij de basis voor jouw verhaal en maak je een effectieve schrijfplanning.

Les 2

Schrijven aan de hand van thema’s

In plaats van een chronologie van feiten te noemen, kun je in je verhaal stilstaan bij één of meer thema’s en die uitdiepen.

Ook leer je in deze les welke vormen een levensverhaal kan hebben en kies je een vorm die bij jou en je verhaal past.

Les 3

Zo schrijf jij je allerbeste verhaal!

Inmiddels heb je al een paar hoofdstukken van jouw levensverhaal geschreven. In onze derde online bijeenkomst leer je hoe je deze hoofdstukken, en de hoofdstukken die nog zullen volgen, nog sterker en vlotter schrijft.

Aan de hand van een leuke, korte schrijfoefening ontdek je hoe jouw verhaal een pageturner wordt.

Les 4

Welke vragen beantwoord jij?

Voor lezers van (auto)biografieën en memoires zijn vaak niet zozeer de feiten maar juist de achtergronden interessant. Wat maakt dat je leven gelopen is zoals het gelopen is?

Een manier om daar voor jezelf achter te komen is door vaak de ‘waarom-vraag’ te stellen. En daar gaan we in deze vierde les mee aan de slag.

Les 5

Breng je verhaal tot leven met dialoog

Dialoog brengt je autobiografie tot leven. Maar hoe doe je dat als je je niet meer precies herinnert hoe de gesprekken gingen? Dat leer je in deze vijfde online les!

Les 6

Opmaak en publicatie van je levensverhaal

Bij de afronding hoort ook het vervolmaken van een boek.

We geven je tips over de inhoudsopgave, voorwoord en/of inleiding, colofon, dankwoord, het aanbrengen van illustraties/foto’s, de vormgeving en hoe je je boek kunt laten printen/drukken/uitgeven.

Schrijf je geschiedenis

Dé online schrijfcursus voor levensverhalen!  

Wat je redenen ook zijn, het schrijven van je eigen verhaal is een mooi besluit. In Schrijf je geschiedenis helpen we je op weg.

597 euro

(inclusief btw)

Stel jezelf tijdens het schrijven altijd de vraag: waarom?

Schrijf jij je autobiografie of een autobiografisch verhaal? In plaats van een chronologie van feiten te noemen, kun je in je verhaal stilstaan bij één of meer thema’s en die uitdiepen.

Hou in gedachten dat zowel voor jou als je lezer niet zozeer de feiten, als wel de achtergronden interessant zijn. Wat maakt dat je leven gelopen is zoals het gelopen is? Stel jezelf daarom vaak de vraag: WAAROM?

Veelgestelde vragen over de online cursus levensverhalen schrijven

We verzamelen hier alle vragen die mensen over de cursus stellen. Staan jouw vraag en antwoord hier niet bij? Laat het weten! We helpen je graag. 

Wanneer vindt de cursus plaats?

De tweede ronde van Schrijf je geschiedenis start op 14 maart 2023 en duurt in totaal vier maanden.

De online bijeenkomsten zijn op:

  • 14 maart

  • 28 maart

  • 11 april

  • 9 mei

  • 30 mei

  • 20 juni

    Alle zes bijeenkomsten zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Krijg ik thuisopdrachten bij deze cursus?

Tussen de online lessen door werk je aan je levensverhaal. Omdat we natuurlijk willen dat jij de allerbeste versie van jouw verhaal schrijft, ontvang je hierbij soms ook een onderzoeksopdracht of een verdiepingsopdracht. Denk hierbij aan het verzamelen van gegevens of beeldmateriaal, of aan een kleine extra schrijfopdracht.

Ik heb nog geen ervaring met schrijven. Kan ik ook meedoen met deze cursus?

Ja! Beginnend schrijver of professional, iedereen kan meedoen met deze cursus. De opdrachten zijn toegankelijk en uitdagend tegelijk. Waar het vooral om gaat, is dat je je laat inspireren en schrijft!

Ik kan niet bij alle lessen aanwezig zijn. Kan ik deze inhalen?

Jazeker, we nemen alle lessen op. Je kunt ze na afloop rustig terugkijken in een besloten online omgeving. De lessen blijven na afronding van de cursus nog een jaar beschikbaar.

Hoeveel kost de online cursus levensverhaal schrijven?

Schrijf je geschiedenis, dé online schrijfcursus voor levensverhalen, kost 597 euro (inclusief btw).

Voor dit bedrag ontvang je:

  • zes online lessen van anderhalf uur;
  • een werkboek met praktische richtlijnen en tips;
  • 4 maanden lang schrijfbegeleiding van twee experts;
  • PLUS: een handige contactlijst met vaktoppers die jou kunnen helpen je boek professioneel vorm te geven en (indien je dat wilt) te verkopen!
Dat klinkt allemaal fantastisch! Waar kan ik me aanmelden?

Wat super dat je meedoet! Je meldt je aan via deze link.

Ik heb nog een andere vraag over deze cursus, waar kan ik die stellen?

Stel je vragen door contact op te nemen met Marja Slinkert via marja.slinkert@gmail.com of via de contactpagina op Marja’s eigen website

Doe je mee?